כדי שנוכל לשנות את פני הפסיכולוגיה הציבורית בישראל בצורה יעילה, טובה ונכונה, אנו זקוקים לייעוץ אסטרטגי ויח"צ מקצועי ומעולה, ולשם כך אנו זקוקים להשקעתכן.ם!
חברות בתנועה |
מצטרפים לחברות בתנועה -
כי כולנו שותפים במאבק על הפסיכולוגיה הציבורית!
אנו מתרגשים מאוד לצאת במהלך שישנה את פני הפסיכולוגיה הציבורית.
שלושת הארגונים - הפ"י (הסתדרות הפסיכולוגים), חטיבת הפסיכולוגים בהסתדרות המח"ר, והתנועה - החליטו על הקמת פורום ארגונים, שנועד להעלות את הפסיכולוגיה הציבורית על סדר היום במדינה.
זאת על מנת ליצור שינוי אמיתי וארוך טווח שנועד לשיפור איכות השירותים הפסיכולוגיים הציבוריים לאוכלוסייה.
ברור לנו שכדי ליישם באופן מיטבי את התוכנית האסטרטגית של הפורום, אנו זקוקים לייעוץ אסטרטגי מעולה, אצל חברה בעלת ניסיון מוכח בסיוע לפרופסיות בשירות הציבורי, בכנסת, בממשלה, ובקרב מקבלי ההחלטות במשק. בנוסף נדרשים שירותי יחסי ציבור מקצועיים, כדי לקדם בצורה נבונה את המודעות לחשיבות הפסיכולוגיה הציבורית באמצעי התקשורת. וסביב הרפורמה בשכר הפסיכולוגים בשירות הציבורי - נדרשים גם שירותי ייעוץ כלכלי מהמנוסים במשק.
לפיכך עברה התנועה למודל של תקציב מוסדר וגביית דמי חבר שנתית מתחדשת - 200 ₪ לחבר בשנה (פחות מ-17 ₪ לחודש!). או יותר מכך, למי שיבחרו - 300 או 400 ש"ח בשנה. שינוי גדול למען מטרה גדולה.
מוזמנים לקרוא עוד:
* דף מידע - רקע והסבר על חשיבות הקמת הקואליציה ועל דמי החבר
* מתווה דרך "ת.א.ר.א" - למעוניינים להבין יותר מה מציעה חברת הייעוץ האסטרטגי
שאלות נפוצות
דמי חברות |
1. כבר התפקדתי בעבר לתנועה!
אכן, עד כה התפקדו לתנועה מעל 2,400 איש, וייתכן מאוד שאת/ה אחד מהם. החל מ-2018 מתאפשרת חברות מלאה בתנועה לאחר תשלום דמי חבר בלבד, על מנת שנוכל להמשיך במאבקנו המשותף על עתיד הפסיכולוגיה הציבורית.
2. איזה שימוש נעשה בדמי החבר? אתם מקבלים כסף?
הוועד המנהל של התנועה לא מקבל כסף, כל עבודתנו נעשית בהתנדבות על חשבון זמננו, לילות כימים. הכסף מגיע אל חשבון הבנק של העמותה. מרביתו משמש לייעוץ אסטרטגי מקצועי לקידום הפסיכולוגיה הציבורית, לשירותי יח"צ, לייעוץ כלכלי, ולשירותים הכרחיים לעמותה (רו"ח, ייעוץ משפטי ועוד). התנועה היא עמותה רשומה ומתנהלת לפי תקנון והחוק; יצירת בסיס תקציב שנתי דרך גביית דמי חברות מחייבת את התנועה להמשך שקיפות מול רשם העמותות ומול ועדת הביקורת של העמותה. נמשיך כתמיד להציג ניתוח של הכנסות והוצאות התנועה באסיפות הכלליות של העמותה, ובדוחות הכספיים השנתיים המוגשים לרשם העמותות ומופיעים באתר.
3. למה 200 ש"ח בשנה, או יותר?
תקציב היעד שיאפשר לנו לשאת במימון הייעוץ האסטרטגי, היח"צ, הייעוץ הכלכלי והשירותים לעמותה, עומד על כ-245,000 ₪ בשנה. על בסיס הערכה שמרנית של גיוס חברים (בין 800 ל-1300 איש), הוחלט על גבייה של 200 ₪ לחבר בשנה (פחות מ-17 ₪ לחודש!), או יותר, למי שיבחר בכך. אם יהיו עודפים מהתקציב, הם ישמשו לעיבוי המאמץ (כגון הסעות להפגנות), או יישמרו לתקציב השנה העוקבת ויאפשרו הפחתה בגובה דמי החברות לאותה שנה.
4. אני מכיר חברת ייעוץ שיכולה לעשות את זה בפחות כסף
הוועד המנהל של התנועה ביצע סקר שוק מעמיק מול מספר חברות ייעוץ אסטרטגי מובילות, ובחר את "תאר"א" מבין כולן, משיקולי מקצועיות ועלות. הפ"י והחטיבה גם הן הסכימו שמדובר בחברה רצינית ומבטיחה, ושנממן ביחד את עלות השירות שלה.
5. למה עכשיו?
אנחנו נמצאים בתקופה קריטית, Money-Time, כי בשנת 2024 מתרחשים מספר אירועים משמעותיים: אישור תקציב המדינה בכנסת, הרפורמה בשכר הפסיכולוגים במשק, המשך יישום הרפורמה בבריאות הנפש והרפורמה בחינוך המיוחד, והתמודדות עם ההשלכות הנפשיות של משבר הקורונה ושל מלחמת חרבות ברזל. זה הזמן להוציא את התוכנית האסטרטגית שלנו לפועל, ולהגיע מוכנים לקראת כל צומת קבלת החלטות בנושאים אלו.
6. אני כבר משלמת דמי חבר
את כנראה מתכוונת לדמי חבר להפ"י (הסתדרות הפסיכולוגים בישראל), שהיא עמותה המייצגת של התחום המקצועי של הפסיכולוגים בישראל; או שאת מתכוונת להסתדרות המח"ר (מדעי החברה והרוח), שהיא איגוד העובדים האחראי על השכר ותנאי ההעסקה של הפסיכולוגים בשירות הציבורי (וחובה להפריש עבורו דמי חבר בתלוש המשכורת). ואת צודקת, זה מאוד מבלבל... אנו מאמינים בחשיבות חיזוק הפ"י וההסתדרות הכללית, אשר מייצגים את כלל הפסיכולוגים. יותר מכך, כמה מחברי הצוות המוביל בתנועה, חברים בוועדי החטיבות בהפ"י, וכן בחטיבת הפסיכולוגים במח"ר (לפני שפורקה). אנו פועלים בתיאום ובשיתוף. הפ"י תורמת מחצית מהמימון של חברות הייעוץ, והתנועה תורמת את המחצית השנייה (לחטיבה בהסתדרות לא היה תקציב שיכל לשמש לצרכי הייעוץ, אך היא תורמת בהשפעתה הישירה על הדיונים על הסכמי השכר). המהלך של דמי החבר נועד בדיוק לשם גיוס מחצית המימון הזו.
7. נראה לי שיש יותר מדי גופים, עוד גוף זה סתם עוד כסף
נכון, הרבה גופים. ייחודה של התנועה הוא בכך שהיא גוף חוץ-ממסדי, בעל יכולת פעולה מהירה ועשייה מוכחת. אנו מחויבים אך ורק לפסיכולוגיה הציבורית, ויש לנו הישגים רבים מאחורינו אשר מעידים על יכולתנו לפעול עבור ציבור הפסיכולוגים ולקדם תהליכים שהיו נדרשים במשך עשרות שנים. כיום, המציאות היא שיש פיצול בין הגוף שאחראי על נושא השכר ותנאי העסקה (ההסתדרות הכללית), לבין הגוף שאחראי על הפן המקצועי (מועצת הפסיכולוגים) ובין הגוף המקצועי העצמאי המרכזי (הפ"י). לתנועה תפקיד קריטי של חיבור וקידום האג'נדה דרך השתתפות ושותפות של הארגונים השונים. עם המשך המאבק וייסוד מנגנונים לשיתופי פעולה ואיחודים בין הגופים – תפקידה של התנועה יעבור לרקע. התנועה אינה גוף רווחי, ומטרתה הסופית היא להגיע למצב שלא יהיה בה עוד צורך.
8. המצב כזה גרוע שלא נראה לי שאפשר לשנות משהו באמת, חבל על הכסף
נכון! המצב באמת גרוע. אבל לפני שבע שנים חשבת שידברו עלינו בכנסת ובתקשורת? שתקום חטיבת פסיכולוגים בהסתדרות? שמעסיקים ישלמו לנו את המגיע לנו, ללא הפרות שכר? שנצליח להבין את התלוש שלנו? שנצליח להביא לרפורמה היסטורית בשכר הפסיכולוגים, עם עלייה של 40% בממוצע בשכר? שנצליח למנוע סגירת מרפאות? אם כל אלו קרו ולא האמנו, אז יכולים לקרות דברים גדולים באמת.
9. מה מקבלים עבור דמי החבר?
זכאות להשתתף בבחירות לוועד המנהל של התנועה (אחת לארבע שנים), גם כמועמד וגם כבוחר. מעבר לכך, התשלום ברובו הגדול הוא עבור "תאר"א", חברת הייעוץ שבנתה עבורנו את התוכנית האסטרטגית, וכן עבור שירותי יח"צ, המגבירים את הניראות של הפסיכולוגיה הציבורית בתקשורת, ושירותי ייעוץ כלכלי, שמקדם ומדייק את ניסוח הרפורמה בשכר הפסיכולוגים הציבוריים; כך שהתשלום הוא מעין השקעה שלך, שלפי התחזיות שלנו היא תתבטא, בין השאר, בהישגים הצפויים בעלייה משמעותית בשכר שלנו – הרבה יותר מ-200 ₪ בשנה. אז אם הדברים יתנהלו כמתוכנן, ההשקעה שלך תחזור אליך פי כמה וכמה!
10. למה לא מגייסים כסף באופן חד פעמי?
בעבר גייסנו כספים דרך קמפיין מימון המונים, והתוצאה הייתה מדהימה – 400,000 ש"ח תוך שבוע. יש בציבור שלנו הכרה בחשיבות התנועה, ונכונות להשקיע כסף. בשלב בו אנו נמצאים עכשיו, עם תוכנית אסטרטגית מסודרת, יש צורך בתקציב שוטף וידוע מראש שיאפשר תכנון וביצוע של התוכנית. גיוס כספים בקמפיין מימון המונים מגיע עם תג מחיר של עמלות, זמן ומשאבים. גיוס דמי חברות זו צורה מקובלת וממוסדת עבור עמותה לגייס כספים, ויצרנו את התשתית לעשות זאת באופן מועיל, מבלי לאבד זמן, כסף ומשאבים מיותרים.
11. למה לא משתפים את חברי התנועה בהחלטות כאלה?
דווקא כן משתפים. התקיימה אסיפה כללית ב-4.9.18 (אליה נשלחה הזמנה באימייל לכל המתפקדים של התנועה), ובה דובר באריכות על שינוי אפשרות החברות בתנועה.
12. איך אני יכול.ה להיות בוועד המנהל של התנועה, בין מקבלי ההחלטות?
התנועה מונהגת ע"י צוות מתנדבים, הוועד המנהל. חברות בצוות פתוחה לכל מי שרוצה ומוכנ.ה להתחייב לעבודה בקצב ובנפח הנדרשים, ולקבל על עצמו את המחויבות המשפטית הנדרשת לניהול העמותה, וזוכה לאמון חברי התנועה המשלמים דמי חבר. במאי 2019 שמונה פעילים ותיקים הציגו את מועמדותם לוועד המנהל ונבחרו. חברי הוועד המנהל מינו את אחת מהם, אלית מרדו, לתפקיד יו"ר התנועה, ושלוש שנים לאחר מכן מונו יפעת שדה וד"ר נעם יצחקי ליו"ריות משותפות של התנועה. גם בבחירות הבאות מוזמנים חברי התנועה להציג את מועמדותם לוועד המנהל.
13. יש דברים יותר חשובים בעולם מלהגדיל משכורת של פסיכולוגים
נכון. האג'נדה של התנועה היא לא הגדלת השכר, אלא שיפור מקיף של מצב הפסיכולוגיה הציבורית בארץ – כך שהשירות שניתן לאוכלוסייה יהיה נגיש, איכותי ומועיל הרבה יותר ממה שהוא היום. חלק מהאמצעים להשגת המטרה הם הבאת שכר פסיכולוג לרמה מכבדת, שמשקפת את תהליך ההכשרה הארוך, חשיבות עבודתו והאחריות המוטלת על כתפיו.
14. התשלום מאובטח?
כן. אנו משתמשים בשירותי חברת הסליקה EasyCard וחברת האשראי "לאומי-קארד".
15. נקבל קבלה?
כמובן, במועד התשלום (1 לחודש העוקב) תישלח קבלה לכתובת האימייל שתזינו.
16. זה נחשב הוצאה מוכרת?
עדיין לא. התנועה צעירה ופועלת בהדרגה לקבלת אישור ניהול תקין מרשם העמותות, הליך ארוך, מורכב ויקר.
17. האם בעת התשלום אנו מתחייבים להמשיכו כל שנה?
כן, דמי החבר הם שנתיים וייגבו אוטומטית מדי שנה, כל עוד התנועה פעילה ונעזרת בשירותים מקצועיים לקידום הפסיכולוגיה הציבורית. מייל תזכורת יישלח מדי שנה כחודש לפני התשלום, דרכו ניתן להפסיק את החברות אם תרצו.
18. שכנעתם אותי, אני רוצה להצטרף לחברות בתנועה! מה צריך לעשות?
היכנסו לקישור הזה, מלאו את הפרטים בטופס ההצטרפות ולחצו בסיום על "שמירת הנתונים". לאחר מכן לחצו על הכפתור התחתון, "לאחר שמירת הנתונים נא ללחוץ למעבר לתשלום". בדף שנפתח הזינו את פרטיכם ואת פרטי אמצעי התשלום, ולחצו "אישור".
19. נתקלתי בבעיה טכנית בעת התשלום, מה לעשות?
פנו אלינו באימייל של התנועה ונשמח לסייע, info@publicpsychisrael.org.